|
Mnogopoštovani
gospo
|
|
![](images/messagecelltable_top.gif) |
|
![](images/messagecelltable_left.gif) |
MnogopoÅ¡tovani gospodine Sabahudine,Ne bih se javio da se kolgea Goran, barem malo, Å¡to no bi se kazalo iole, upoznao istorijom NARODA na Balkanu. Verujem, i verovao sam, da su satiriÄari uvek pokazivali viÅ¡e duha i elokvencije, da im je izoÅ¡trena dioptrija kada je u pitanju druÅ¡tvena stvarnost, no razoÄarenje, koje sam doživeo Äitajući tekst odgovorno neodgovornog urednika (jer sam razumeo intenciju – “kažem ti kćeri seti se snajkoâ€- glasogovorniÅ¡tvo iz nekih mrtvaja sa zlom namerom). Ovom prigodom, pomenuti g-din uspeo je da me sablazni, jer ne ume i neimade s Äime proÄitati komentar u vezi SLOVENSTVA na Balkanu. Å teta, svakako da je Å¡teta, i u ime sadaÅ¡njosti i u ime budućnosti, da na ukorenjenim glupostima u puÄkom kazaliÅ¡tu, teatru, pozoriÅ¡tu nacionalnih glasogovornika, gradi se reference o neslovenskom življu, koje su svi narodi i narodnosti skupo platili. NaÅ¡i, balkanski narodi, umesto da se oslobode takvih skribomana, koji im i nadalje bacaju “kosku†razdira, prežvakavaju Å¡ovinistiÄke floskule, iako im je jasno da jasnije ne može da bude. Takvih stupidalija je bilo i biće ih, ali tolimo zlohude Äitke nisam imao prilike videti do u vremenima obremenjenih ratovimam, kao i u doskoraÅ¡njem, tj. graÄ‘anskom ratu u prethodnim decenijama. Ne želim da lamentiram nad stupidalijama, reslova proÅ¡losti je bilo i biće ih, posebno kada je politiÄko biće nedovoljno kul. Smatram da je dovoljno, ukoliko “umnima†kažem da jeziÄna bliskost, da ne kažem indentiÄkost MATERNJEG JEZIKA je temeljna i stvaralaÄka karakteristika, za naizgled, kurtuloroÅ¡ke razlike jednog naroda (ali kako to Sabahudin lepo kaže: Kog?). Kad god da sam obilazio teritoriju bivÅ¡e Juge nije mi trebao reÄnik, a verujte mi na reÄ ni danas mi ne treba. Sigurno se radi o neÄemu drugom, a tzv. urednik Goran Kljajić za ovaku opasnu laž u vezi sa pomenutim teksto, po svemu sudeći da će dobiti Pinokijev nos Kad tad, kada ni kajanje neće pomoći, razum će nadvladati nacionalistiÄku histeriju…Andrej GliÅ¡ić, sr.
|
![](images/messagecelltable_right.gif) |
|
![](images/messagecelltable_bottom.gif) |
|
|
|
|
|
(VISITOR) AUTHOR'S NAME Chantal
MESSAGE TIMESTAMP 20 december 2014, 09:51:30
AUTHOR'S IP LOGGED 218.108.170.166