Index Page | Login Page | Registration Page
PREVIOUS MESSAGE(S)
'Day Three' posted by admin - 25/07/2006, 20:01:35
'Boxes' posted by admin - 25/07/2006, 21:43:29
'Re: Boxes' posted by Doctor Jonas - 26/07/2006, 00:32:00

CURRENT MESSAGE

Mnogopoštovani gospo
Mnogopoštovani gospodine Sabahudine,Ne bih se javio da se kolgea Goran, barem malo, što no bi se kazalo iole, upoznao istorijom NARODA na Balkanu. Verujem, i verovao sam, da su satiričari uvek pokazivali više duha i elokvencije, da im je izoštrena dioptrija kada je u pitanju društvena stvarnost, no razočarenje, koje sam doživeo čitajući tekst odgovorno neodgovornog urednika (jer sam razumeo intenciju – “kažem ti kćeri seti se snajko”- glasogovorništvo iz nekih mrtvaja sa zlom namerom). Ovom prigodom, pomenuti g-din uspeo je da me sablazni, jer ne ume i neimade s čime pročitati komentar u vezi SLOVENSTVA na Balkanu. Šteta, svakako da je šteta, i u ime sadašnjosti i u ime budućnosti, da na ukorenjenim glupostima u pučkom kazalištu, teatru, pozorištu nacionalnih glasogovornika, gradi se reference o neslovenskom življu, koje su svi narodi i narodnosti skupo platili. Naši, balkanski narodi, umesto da se oslobode takvih skribomana, koji im i nadalje bacaju “kosku” razdira, prežvakavaju šovinističke floskule, iako im je jasno da jasnije ne može da bude. Takvih stupidalija je bilo i biće ih, ali tolimo zlohude čitke nisam imao prilike videti do u vremenima obremenjenih ratovimam, kao i u doskorašnjem, tj. građanskom ratu u prethodnim decenijama. Ne želim da lamentiram nad stupidalijama, reslova prošlosti je bilo i biće ih, posebno kada je političko biće nedovoljno kul. Smatram da je dovoljno, ukoliko “umnima” kažem da jezična bliskost, da ne kažem indentičkost MATERNJEG JEZIKA je temeljna i stvaralačka karakteristika, za naizgled, kurtuloroške razlike jednog naroda (ali kako to Sabahudin lepo kaže: Kog?). Kad god da sam obilazio teritoriju bivše Juge nije mi trebao rečnik, a verujte mi na reč ni danas mi ne treba. Sigurno se radi o nečemu drugom, a tzv. urednik Goran Kljajić za ovaku opasnu laž u vezi sa pomenutim teksto, po svemu sudeći da će dobiti Pinokijev nos Kad tad, kada ni kajanje neće pomoći, razum će nadvladati nacionalističku histeriju…Andrej Glišić, sr.

(VISITOR) AUTHOR'S NAME
Chantal

MESSAGE TIMESTAMP
20 december 2014, 09:51:30

AUTHOR'S IP LOGGED
218.108.170.166

REPLIES TO THIS MESSAGE

- no replies yet -

REPLY FORM

name:
email:
title:
Please type the text of the image below into the text box here to confirm that you are human, before posting a comment:

sign post using your signature    |      no text

Index Page | Login Page | Registration Page

message was viewed 200 time(s).